Du behöver
- 2 st potatis
- 140 g bacon
- 2 st schalottenlökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 dl vin torrt vitt + kokspad från musslorna
- 1 kg musslor se tips hur man kokar musslor
- 6 dl vatten
- 2 msk kycklingfond konc
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 msk redning Maizena
- salt vitpeppar
- 2 msk hackad persilja
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala och tärna potatisen. Skiva baconet och fräs i en stor gryta. Tillsätt hackad schalottenlök, hackad vitlök och potatistärningar.
2
Tillsätt vin, kokspad från musslorna, vatten, kycklingfond, matlagningsgrädde och koka tills potatisen är mjuk i ca 10 minuter.
3
Red av med ljus redning och koka upp under omrörning. Vänd ner de kokta musslorna och låt soppan bli varm. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.