Du behöver
- 75 g nässlor
- 300 g potatis
- 1 tsk majsstärkelse
- 2 st ägg
- 0.5 dl vispgrädde
- 2 tsk färsk timjan hackad
- 1 st vitlöksklyfta riven
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar nymald
Garnering:
färsk timjan
Ugn: 175°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Smörj fyra små ugnssäkra formar, som rymmer ca 1 dl vardera.
2
Krama ur förvällda nässlor och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Mixa. Tillsätt kokt, skalad potatis, majsstärkelse, ägg, grädde, hackad timjan, riven vitlök, salt och nymald vitpeppar. Kör till en jämn smet.
3
Häll blandningen i formarna. Grädda på näst nedersta falsen i ugnen tills timbalen stelnat, ca 30 minuter. Låt timbalerna svalna något och stjälp upp på tallrikar vid serveringen. Garnera med färsk timjan.
Timbalerna kan lagas i förväg och värmas i ugn eller mikro.