Du behöver

  • 4 st laxfjäril
  • 1 tsk salt
  • 1.5 krm vitpeppar

Sås:

150 g smör
8 st vitpepparkorn
2 st stjälkar persilja
1 msk vitvinsvinäger
4 msk vatten
3 st äggulor
0.25 krm kajennpeppar
salt
0.5 dl dill
1 dl vispgrädde

Till servering:

kokt potatis
sockerärtor kokta
citronklyftor

Ugn: 200°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Börja med såsen. Smält fettet i en kastrull eller i en skål i mikron. Låt smöret svalna. Blanda krossad vitpeppar, persiljestjälkar, vinäger och vatten i en kastrull. Koka ihop lagen utan lock tills hälften återstår. Sila lagen.

2
Rengör kastrullen och lägg i äggulorna. Vispa ner kryddlagen i äggulorna under kraftig vispning. Ställ kastrullen i vattenbad över värme och vispa så att blandningen blir tjock och fluffig.

3
Ta kastrullen från värmen och tillsätt det avsvalnade smöret i en tunn stråle under fortsatt vispning. Smaksätt med kajennpeppar och salt. Tillsätt hackad dill och vispad grädde strax innan såsen ska serveras.

4
Salta och peppra laxen med nymald vitpeppar. och Lägg över laxen i en smord ugnssäker form. Stek i ugnen i ca 10 minuter. Servera med kokt potatis, citronklyftor och kokta sockerärtor.


Kommentar:
Det går bra att steka laxfjärilarna i en stekpanna, ca 3 minuter per sida.