Du behöver

  • 4 st äggvitor
  • 1.5 msk kakao
  • 2 dl socker

Glass:

2 st äggulor
1 dl florsocker
2 msk konjak
1 msk kakao
2 dl vispgrädde
1 dl kesella

Till servering:

mango Lätt tinad och ananas

Ugn: 150°

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda kakao och socker och tillsätt till äggvitorna under vispning.

2
Rita två rundlar som är 23 cm i diameter på bakplåtspapper. Bred ut smeten i rundlarna men lämna 2 cm runt om eftersom de flyter ut under gräddning. Grädda i 1 timme. Stäng av värmen och låt stå kvar i ugnen över natten.

3
Glass: Vispa ihop äggulor, florsocker, konjak och kakao. Vispa grädden och rör ner i smeten tillsammans med kesella.

4
Lägg en marängbotten i en form. Fyll på med glassmet och lägg på den andra bottnen. Frys in i 4 timmar. Ta ur tårtan ur formen och sikta över kakao. Servera med mango och ananas.