Du behöver
- 4 st äggvitor
- 1.5 msk kakao
- 2 dl socker
Glass:
2 st äggulor
1 dl florsocker
2 msk konjak
1 msk kakao
2 dl vispgrädde
1 dl kesella
Till servering:
mango Lätt tinad och ananas
Ugn: 150°
Det här behövs till 6 port:
Gör så här
1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda kakao och socker och tillsätt till äggvitorna under vispning.
2
Rita två rundlar som är 23 cm i diameter på bakplåtspapper. Bred ut smeten i rundlarna men lämna 2 cm runt om eftersom de flyter ut under gräddning. Grädda i 1 timme. Stäng av värmen och låt stå kvar i ugnen över natten.
3
Glass: Vispa ihop äggulor, florsocker, konjak och kakao. Vispa grädden och rör ner i smeten tillsammans med kesella.
4
Lägg en marängbotten i en form. Fyll på med glassmet och lägg på den andra bottnen. Frys in i 4 timmar. Ta ur tårtan ur formen och sikta över kakao. Servera med mango och ananas.