Du behöver

  • 5 st gelatinblad
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl socker
  • 1 st citron skal och saft
  • 2 dl vispgrädde

Till servering:

hallon
florsocker

Garnering:

hallon kiwi

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor.

2
Vispa äggulor och socker poröst. Blanda i citronskal och saft. Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme. Häll det smälta gelatinet i smeten under omrörning.

3
Vispa äggvitorna till hårt skum och vispa grädden. Blanda ner grädden i smeten och vänd sist ner äggvitorna.

4
Häll upp i portionsskålar eller en form och låt stå kallt i minst 4 timmar för att stelna.

5
Mosa lätt tinade hallon med lite florsocker och servera till citronfromagen. Garnera med hallon och kiwi i bitar.