Du behöver
- 5 st gelatinblad
- 3 st ägg
- 1.5 dl socker
- 1 st citron skal och saft
- 2 dl vispgrädde
Till servering:
hallon
florsocker
Garnering:
hallon kiwi
Det här behövs till 6 port:
Gör så här
1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor.
2
Vispa äggulor och socker poröst. Blanda i citronskal och saft. Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme. Häll det smälta gelatinet i smeten under omrörning.
3
Vispa äggvitorna till hårt skum och vispa grädden. Blanda ner grädden i smeten och vänd sist ner äggvitorna.
4
Häll upp i portionsskålar eller en form och låt stå kallt i minst 4 timmar för att stelna.
5
Mosa lätt tinade hallon med lite florsocker och servera till citronfromagen. Garnera med hallon och kiwi i bitar.