Du behöver

  • 100 g vit choklad
  • 5 st äggulor
  • 1.5 dl florsocker
  • 500 g mascarpone
  • 1.5 dl vatten
  • 0.75 dl flädersaft koncentrerad
  • 3 msk limoncello italiensk citronlikör
  • 1 pkt savoiardikex 200 gram

Till servering:

bär blandade

Det här behövs:

Gör så här

1
Smält chokladen försiktigt i vattenbad. Vispa ihop äggulor och florsocker. Klicka i mascarpone och rör till en jämn smet och blanda i chokladen.

2
Blanda vatten, koncentrerad flädersaft och limoncello och doppa kexen häri.

3
Täck botten på en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter, med kex. Fyll på med kräm, doppade kex och avsluta med kräm.

4
Låt stå i frysen i minst 4 timmar. Ta fram och ställ i rumstemperatur i 1 timme innan servering.

5
Lossa med en kniv runt kanten och lägg upp på ett fat. Garnera med bär.