Du behöver
- 100 g vit choklad
- 5 st äggulor
- 1.5 dl florsocker
- 500 g mascarpone
- 1.5 dl vatten
- 0.75 dl flädersaft koncentrerad
- 3 msk limoncello italiensk citronlikör
- 1 pkt savoiardikex 200 gram
Till servering:
bär blandade
Det här behövs:
Gör så här
1
Smält chokladen försiktigt i vattenbad. Vispa ihop äggulor och florsocker. Klicka i mascarpone och rör till en jämn smet och blanda i chokladen.
2
Blanda vatten, koncentrerad flädersaft och limoncello och doppa kexen häri.
3
Täck botten på en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter, med kex. Fyll på med kräm, doppade kex och avsluta med kräm.
4
Låt stå i frysen i minst 4 timmar. Ta fram och ställ i rumstemperatur i 1 timme innan servering.
5
Lossa med en kniv runt kanten och lägg upp på ett fat. Garnera med bär.