Du behöver

  • 150 g blomkålsbuketter
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • muskotnöt ev riven
  • 250 g lättkorv
  • 1 tsk matfett

Till servering:

persilja klippt
kokt potatis
sallad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka blomkålsbuketterna i lättsaltat vatten i 3–4 minuter. Häll av vattnet och låt blomkålen rinna av.

2
Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull och låt stuvningen sjuda i 3 minuter under omrörning. Tillsätt blomkålen. Smaka av med salt, peppar och ev lite finriven muskotnöt. Strö över persilja vid serveringen.

3
Skiva korven och stek den i en stekpanna med matfett, ca 2 minuter per sida. Servera med stuvad blomkål, kokt potatis och sallad.