Du behöver
- 1 dl havregryn
- 50 g margarin 1
- 1 msk maizena majsstärkelse
- 0.5 dl socker
- 1 tsk vatten
Vaniljkräm:
1 dl mjölk laktosfri
1 dl grädde laktosfri
1.5 msk majsstärkelse
1 msk socker
1 st äggula
1 tsk vaniljsocker
Ugn: 200°
Gör så här
1
För att havregrynen ska få mer smak rosta dem i en stekpanna tills de blir ljusbruna.
2
Blanda grynen med fettet, majsstärkelsen, sockret och vattnet.
3
Fördela smeten i åtta klickar på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda på mittfalsen i ca 8 minuter. Låt svalna innan du försiktigt lossar dem från plåten. Förvara i burk med tättslutande lock.
4
Blanda laktosfri mjölk, laktosfri grädde, majsstärkelse, socker och äggulan i en kastrull. Koka upp under omrörning och smaksätt med vaniljsocker. Låt svalna. Lägg samman flarnen två och två med vaniljkräm eller laktosfri vispad grädde emellan. Frukt eller bär är också gott till.