Du behöver

  • 1 dl havregryn
  • 50 g margarin 1
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 0.5 dl socker
  • 1 tsk vatten

Vaniljkräm:

1 dl mjölk laktosfri
1 dl grädde laktosfri
1.5 msk majsstärkelse
1 msk socker
1 st äggula
1 tsk vaniljsocker

Ugn: 200°

Gör så här

1
För att havregrynen ska få mer smak rosta dem i en stekpanna tills de blir ljusbruna.

2
Blanda grynen med fettet, majsstärkelsen, sockret och vattnet.

3
Fördela smeten i åtta klickar på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda på mittfalsen i ca 8 minuter. Låt svalna innan du försiktigt lossar dem från plåten. Förvara i burk med tättslutande lock.

4
Blanda laktosfri mjölk, laktosfri grädde, majsstärkelse, socker och äggulan i en kastrull. Koka upp under omrörning och smaksätt med vaniljsocker. Låt svalna. Lägg samman flarnen två och två med vaniljkräm eller laktosfri vispad grädde emellan. Frukt eller bär är också gott till.