Du behöver
Pajdeg:
125 g margarin vi använde Carlshamns
3 dl vetemjöl
0.5 dl kallt vatten
Fyllning:
300 g späda rabarberstjälkar
2 msk potatismjöl
1 dl socker
Marängsmet:
3 st äggvitor
1 dl socker
Ugn: 200°/150°
Det här behövs till ca 6 port:
Gör så här
1
Skär margarinet i bitar och finfördela i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och forma till en deg. Låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.
2
Kavla ut degen och klä en pajform med diametern 23 cm. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Ta ut pajskalet och sänk värmen till 150°.
3
Lägg rabarberbitarna i en kastrull och låt dem mjukna i sin egen fuktighet.
4
Bred ut rabarbern i pajskalet och sikta över potatismjöl och socker.
5
Vispa vitorna till en fast massa och vänd försiktigt i sockret. Klicka eller spritsa marängmassan i strängar ovanpå rabarbern. Grädda i ytterligare 15 minuter. Servera med ovispad, laktosfri grädde till.