Du behöver

Pajdeg:

125 g margarin vi använde Carlshamns
3 dl vetemjöl
0.5 dl kallt vatten

Fyllning:

300 g späda rabarberstjälkar
2 msk potatismjöl
1 dl socker

Marängsmet:

3 st äggvitor
1 dl socker

Ugn: 200°/150°

Det här behövs till ca 6 port:

Gör så här

1
Skär margarinet i bitar och finfördela i mjölet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och forma till en deg. Låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.

2
Kavla ut degen och klä en pajform med diametern 23 cm. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Ta ut pajskalet och sänk värmen till 150°.

3
Lägg rabarberbitarna i en kastrull och låt dem mjukna i sin egen fuktighet.

4
Bred ut rabarbern i pajskalet och sikta över potatismjöl och socker.

5
Vispa vitorna till en fast massa och vänd försiktigt i sockret. Klicka eller spritsa marängmassan i strängar ovanpå rabarbern. Grädda i ytterligare 15 minuter. Servera med ovispad, laktosfri grädde till.