Du behöver
- 250 g kolja hoki
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 2 tsk vetemjöl
- 1 dl mjölk
- 1 dl vatten
- 0.5 st fiskbuljongtärning
- 1 st ägg hårdkokt
- 2 msk hackad persilja
- 2 msk hackad dill
- 2 tsk pressad citron
Till servering:
potatis kokt
ärter
Ugn: 200°
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Halvtina fiskblocket och skär det i fyra bitar. Lägg fisken i en ugnsfastform och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugn i 10 minuter eller tills fisken är vit.
2
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjöl och rör om. Späd med mjölk och vatten och lägg i buljongtärning. Koka under omrörning i 5 minuter.
3
Lägg i hackat ägg, persilja, dill och citronsaft. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera med kokt potatis och ärter.