Du behöver
- 250 g lax fiskfärs av och kolja
- 1 tsk salt
- 1 krm nymald vitpeppar
- 1 tsk potatismjöl
- 1 dl lagalätt eller liknande
- 2 tsk matfett
Remouladsås:
1 dl minifracihe
2 msk lättmajonnäs
2 msk bostongurka
salt vitpeppar
Garnering:
krasse
Till servering:
potatis kokt och dill
sallad
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Lägg fiskfärsen i en bunke och tillsätt salt, peppar, potatismjöl och lagalätt. Rör tills smeten binder ihop.
2
Klicka ner färsen till biffar i en varm stekpanna med matfett. Platta till biffarna och stek dem i 2–3 minuter per sida på medelvärme .
3
Remouladsås: Blanda minifraiche, majonnäs och bostongurka. Smaka av med salt och peppar.
4
Dekorera fiskfärsbiffarna med kryddkrasse och servera med kokt potatis, dill och sallad till.