Du behöver
- 600 g fläskfilé
- 100 g kvibille gräddädel
- 140 g bacon
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 2 dl crème fraîche
- 2 dl mango chutney
- 0.5 st purjolök
- 1 tsk ingefära riven färsk
- 15 st sötmandlar
Till servering:
klyftpotatis
sallad
Ugn: 225°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Putsa köttet och skär en längsgående skåra. Fyll med smulad ädelost och vik ihop köttet. . Linda baconskivor runt om och krydda med salt och peppar.
2
Bryn köttet runt om i smör och låt eftersteka i 10 minuter. Skiva köttet och lägg i en form.
3
Vispa ihop crème fraiche och mangochutney. Strimla purjolöken och blanda i tillsammans med ingefära.
4
Klicka crème fraichblandningen över köttet och strö över skållad mandel. Baka i ugn i 15 minuter. Servera med sallad och klyftpotatis.