Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 100 g kvibille gräddädel
  • 140 g bacon
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl mango chutney
  • 0.5 st purjolök
  • 1 tsk ingefära riven färsk
  • 15 st sötmandlar

Till servering:

klyftpotatis
sallad

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Putsa köttet och skär en längsgående skåra. Fyll med smulad ädelost och vik ihop köttet. . Linda baconskivor runt om och krydda med salt och peppar.

2
Bryn köttet runt om i smör och låt eftersteka i 10 minuter. Skiva köttet och lägg i en form.

3
Vispa ihop crème fraiche och mangochutney. Strimla purjolöken och blanda i tillsammans med ingefära.

4
Klicka crème fraichblandningen över köttet och strö över skållad mandel. Baka i ugn i 15 minuter. Servera med sallad och klyftpotatis.