Du behöver
- 2 st bakpotatis eller 2 stora potatisar av mjölig sort
Räkröra:
400 g räkor med skal
1 msk majonnäs
1 dl minifraiche
1 st salladslök
2 msk hackad dill
rivet citronskal
salt svartpeppar
Till servering:
sallad
citronskivor
Ugn: 225°
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skölj potatisen och stick några hål i potatisskalet med en provnål. Lägg potatisarna på gallret och baka dem mitt i ugnen, i ca 40 minuter.
2
Räkröra: Skala räkorna och blanda med majonnäs, minifraiche, tunt skivad salladslök och hackad dill. Smaka av med rivet citronskal, salt och peppar.
3
Skär ett djupt kryss i potatisen med en kniv. Kläm från sidorna upp lite av potatisinkråmet. Lägg en klick av räkröran i varje potatis och servera resten vid sidan om. Servera en sallad och en citronskiva till.