Du behöver
- 400 g nötfärs (max 10% fett)
- 1 st purjolök
- 1 st grön paprika
- 1 st röd paprika
- 1 msk curry
- 1 tsk flytande margarin
- 4 dl räkor
- 4 st ananasringar i egen juice
- 2 dl matlagningsgrädde (max 7% fett)
- 0.5 dl chilisås
- 1 msk kalvfond
- salt
- peppar
- cayennepeppar
Gör så här
1
Strimla purjolök och paprika och fräs i ½ tsk margarin i en stekpanna ett par minuter.
2
Ta upp grönsakerna. Fräs curryn med resterande margarin, tillsätt färsen och fräs den smulig.
3
Lägg tillbaka grönsakerna och rör om då och då tills färsen är genomstekt och grönsakerna mjuka.
4
Skär ananasen i mindre bitar och rör ner den och räkor i färsen.
5
Blanda grädde, chilisås, fond och cayennepeppar, vänd ner i grytan och värm försiktigt.
Servera med ris och sallad.
Servera med ris och sallad.
Strö över jordnötter vid serveringen.