Du behöver

  • 400 g nötfärs (max 10% fett)
  • 1 st purjolök
  • 1 st grön paprika
  • 1 st röd paprika
  • 1 msk curry
  • 1 tsk flytande margarin
  • 4 dl räkor
  • 4 st ananasringar i egen juice
  • 2 dl matlagningsgrädde (max 7% fett)
  • 0.5 dl chilisås
  • 1 msk kalvfond
  • salt
  • peppar
  • cayennepeppar

Gör så här

1
Strimla purjolök och paprika och fräs i ½ tsk margarin i en stekpanna ett par minuter.

2
Ta upp grönsakerna. Fräs curryn med resterande margarin, tillsätt färsen och fräs den smulig.

3
Lägg tillbaka grönsakerna och rör om då och då tills färsen är genomstekt och grönsakerna mjuka.

4
Skär ananasen i mindre bitar och rör ner den och räkor i färsen.

5
Blanda grädde, chilisås, fond och cayennepeppar, vänd ner i grytan och värm försiktigt.
Servera med ris och sallad.


Kommentar:
Strö över jordnötter vid serveringen.