Du behöver

  • 200 g sötmandel
  • 2 dl florsocker
  • 3 st äggvitor
  • 1.5 msk vatten ev

Glasyr:

50 g margarin laktosfritt
1 dl matlagningsgrädde laktosfri
1.5 msk strösocker
1.5 msk kakao
2 tsk vetemjöl

Garnering:

1 st kiwifrukt i skivor

Ugn: 220°

Det här behövs:

Gör så här

1
Smörj en bakform, med diametern 23 cm, och täck med bakplåtspapper, smörj lätt på bakplåtspappret också.

2
Mal mandeln på mandelkvarn och blanda med socker. Tillsätt de ovispade vitorna och rör till en smet. Tillsätt vatten om du tycker att det behövs. Skrapa ned smeten i formen och grädda på andra falsen nerifrån i 15 minuter.

3
Smält fettet i en kastrull, och tillsätt grädde, socker, kakao och mjöl. Låt koka upp under omrörning tills blandningen tjocknar.

4
Stjälp upp kakan. Bred på glasyren och garnera med kiwifrukt.