Du behöver
- 200 g sötmandel
- 2 dl florsocker
- 3 st äggvitor
- 1.5 msk vatten ev
Glasyr:
50 g margarin laktosfritt
1 dl matlagningsgrädde laktosfri
1.5 msk strösocker
1.5 msk kakao
2 tsk vetemjöl
Garnering:
1 st kiwifrukt i skivor
Ugn: 220°
Det här behövs:
Gör så här
1
Smörj en bakform, med diametern 23 cm, och täck med bakplåtspapper, smörj lätt på bakplåtspappret också.
2
Mal mandeln på mandelkvarn och blanda med socker. Tillsätt de ovispade vitorna och rör till en smet. Tillsätt vatten om du tycker att det behövs. Skrapa ned smeten i formen och grädda på andra falsen nerifrån i 15 minuter.
3
Smält fettet i en kastrull, och tillsätt grädde, socker, kakao och mjöl. Låt koka upp under omrörning tills blandningen tjocknar.
4
Stjälp upp kakan. Bred på glasyren och garnera med kiwifrukt.