Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • 1 dl riven ost

Fyllning:

3 msk smör eller margarin
200 g champinjoner
4 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1.5 dl vispgrädde
3 msk hackad dill
salt peppar
250 g skalade räkor

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Lägg matfett, mjöl och mjölk i en kastrull. Värm under omrörning tills det blir en tjock smet som släpper kastrullens kanter.

2
Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggen ett i taget. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i 200°, 20 minuter. Stjälp upp på bakplåtspapper.

3
Smält matfettet i en kastrull. Lägg i skivade champinjoner och stek tills vätskan kokat in. Strö över mjöl och rör om. Tillsätt mjölk och grädde, och koka upp under omrörning. Låt koka i 5 minuter.

4
Tillsätt dill och smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna och fördela fyllningen på bottnen. Rulla ihop och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

5
Strö på ost och gratinera i 225°, 10 minuter. Servera räkrullen med en sallad.


Kommentar:
Om rullen ska förberedas, så vänta med att röra ner räkorna i stuvningen tills den är kall. Öka sedan på tiden i ugnen till ca 20 minuter.