Du behöver

  • 700 g räkor med skal
  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 200 g sparris fryst
  • 4 st ris port kokt
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl hackad dill
  • 3 st ägg
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala räkorna. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör. Skär sparrisen i bitar och fräs med löken tills vätskan kokat in.

2
Blanda riset med fräset och räkorna samt ost och dill, och häll i en form.

3
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar, och häll i formen. Rör lite i riset så att äggstanningen rinner ner.

4
Grädda i ca 20 minuter tills äggstanningen stelnat.