Du behöver
- 200 g makaroner gammeldags
- 2 pkt bacon
Sås:
2 msk smör
1.5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
salt och peppar
1 krm paprikapulver
2 dl lagrad ost riven
Gratinering:
1 dl lagrad ost riven
Ugn: 225°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Smörj fyra ugnssäkra portionsformar med smör. Koka makaronerna i rikligt med lättsaltat vatten och 1 minut mindre än vad anvisningarna på förpackningen anger. Låt dem rinna av i ett durkslag. Häll över i en skål.
2
Skär baconet i tunna strimlor och stek i en het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper och blanda sedan med makaronerna. Fördela i formarna.
3
Smält smör i en kastrull och vispa ut mjölet till en redning. Späd med mjölken, lite i taget, och vispa såsen slät. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver. Rör ner osten.
4
Häll i formarna, strö på ost och gratinera, ca 15 minuter. Strö över lite paprikapulver och servera genast, gärna med en sallad till.