Du behöver

  • 200 g makaroner gammeldags
  • 2 pkt bacon

Sås:

2 msk smör
1.5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
salt och peppar
1 krm paprikapulver
2 dl lagrad ost riven

Gratinering:

1 dl lagrad ost riven

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Smörj fyra ugnssäkra portionsformar med smör. Koka makaronerna i rikligt med lättsaltat vatten och 1 minut mindre än vad anvisningarna på förpackningen anger. Låt dem rinna av i ett durkslag. Häll över i en skål.

2
Skär baconet i tunna strimlor och stek i en het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper och blanda sedan med makaronerna. Fördela i formarna.

3
Smält smör i en kastrull och vispa ut mjölet till en redning. Späd med mjölken, lite i taget, och vispa såsen slät. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver. Rör ner osten.

4
Häll i formarna, strö på ost och gratinera, ca 15 minuter. Strö över lite paprikapulver och servera genast, gärna med en sallad till.