Du behöver

  • 3 st potatis
  • 2 st morötter
  • 1 st purjolök
  • 2 st selleristjälkar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g laxfilé skinn- och benfri
  • 15 st oliver pimentofyllda
  • färsk timjan
  • salt och peppar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skala potatis och morötter och skär i tärningar. Skölj och strimla purjolök och selleri.

2
Fräs potatis och morötter i smör i en gryta. Tillsätt vatten och buljongtärning och koka i 10 minuter.

3
Lägg i purjolök, selleri, hackad vitlök och tomatpuré och koka i 5 minuter.

4
Skär laxen i 3×3 cm stora bitar och lägg ner i grytan. Sjud på svag värme ett par minuter tills laxen är klar.

5
Lägg i skivade oliver och timjan och smaka av med salt och peppar.