Du behöver
- 3 st potatis
- 2 st morötter
- 1 st purjolök
- 2 st selleristjälkar
- 1 msk smör eller margarin
- 5 dl vatten
- 1 st fiskbuljongtärning
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk tomatpuré
- 500 g laxfilé skinn- och benfri
- 15 st oliver pimentofyllda
- färsk timjan
- salt och peppar
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skala potatis och morötter och skär i tärningar. Skölj och strimla purjolök och selleri.
2
Fräs potatis och morötter i smör i en gryta. Tillsätt vatten och buljongtärning och koka i 10 minuter.
3
Lägg i purjolök, selleri, hackad vitlök och tomatpuré och koka i 5 minuter.
4
Skär laxen i 3×3 cm stora bitar och lägg ner i grytan. Sjud på svag värme ett par minuter tills laxen är klar.
5
Lägg i skivade oliver och timjan och smaka av med salt och peppar.