Du behöver
- 1 dl matkorn Kungsörnen
- 0.5 st rödlök i tunna klyftor
- 3 st merguezkorv i skivor
- 200 g regnbågsblandning fryst från Findus
- 2 tsk matfett
- salt svartpeppar
Sås:
1 dl yoghurt naturell
1 msk tomater Zeta
salt och peppar
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Koka matkornen i vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
2
Fräs rödlök, korv och regnbågsblandning i matfett i en stekpanna tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt matkornen och smaka av med salt och peppar.
3
Sås: Rör samman yoghurt och tomat-cremen. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen till korv- och matkornsalladen.
Matkorn är sädesslaget korn som förkokts för att det ska gå snabbt att koka och använda i soppor och sallader eller att servera i stället för t ex ris eller bulgur.
Matkorn är speciellt framtaget för att ha kvar alla nyttigheter från fullkorn och kostfiber.