Du behöver

  • 1 dl matkorn Kungsörnen
  • 0.5 st rödlök i tunna klyftor
  • 3 st merguezkorv i skivor
  • 200 g regnbågsblandning fryst från Findus
  • 2 tsk matfett
  • salt svartpeppar

Sås:

1 dl yoghurt naturell
1 msk tomater Zeta
salt och peppar

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka matkornen i vatten enligt anvisningarna på förpackningen.

2
Fräs rödlök, korv och regnbågsblandning i matfett i en stekpanna tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt matkornen och smaka av med salt och peppar.

3
Sås: Rör samman yoghurt och tomat-cremen. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen till korv- och matkornsalladen.


Kommentar:
Matkorn är sädesslaget korn som förkokts för att det ska gå snabbt att koka och använda i soppor och sallader eller att servera i stället för t ex ris eller bulgur.
Matkorn är speciellt framtaget för att ha kvar alla nyttigheter från fullkorn och kostfiber.