Du behöver

  • 300 g fiskfilé t ex hoki
  • 0.5 tsk salt

Citronsås:

1 msk smör eller
margarin
2 msk vetemjöl
1 dl fiskspad
1 dl matlagningsgrädde
1 st äggula
1 msk pressad citron
2 msk hackad dill
salt vitpeppar

Till servering:

potatis kokt
broccoli kokt

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Lägg fiskfiléerna i en smord form och salta fisken. Täck med dubbelt smörpapper och baka i ugnen ca 15 minuter, tills fisken är klar.

2
Sås: Smält smör i en kastrull och rör i mjöl. Späd med spadet från fisken och grädde. Koka såsen i 5 minuter.

3
Ta kastrullen från plattan och tillsätt äggulan. Smaka av med citronsaft, dill, salt och peppar.

4
Servera fisken med citronsåsen, kokt potatis och broccoli.