Du behöver
- 250 g skinkschnitzel i skivor
- salt svartpeppar, ingefära
- 2 tsk matfett
- 2 skiva färsk ananas eller konserverad i juice
Ugnsrostad potatis:
6 st sparrispotatis eller amadinepotatisar
1 msk matfett flytande
salt
Till servering:
sallad
Ugn: 250°
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Potatis: Borsta, skölj och dela potatisarna på längden. Lägg dem i en ugnssäker form. Pensla snittytan med matfett och salta. Rosta potatisen i mitten av ugnen, i ca 20 minuter.
2
Torka av köttet med hushållspapper. Salta och krydda med peppar och ingefära. Stek köttet i matfett i medelvarm stekpanna, ca 3 minuter per sida.
3
Dela ananasskivorna i bitar och låt dem bli varma i stekpannan. Lägg dem ovanpå köttet och servera med potatis och sallad.