Du behöver

  • 250 g skinkschnitzel i skivor
  • salt svartpeppar, ingefära
  • 2 tsk matfett
  • 2 skiva färsk ananas eller konserverad i juice

Ugnsrostad potatis:

6 st sparrispotatis eller amadinepotatisar
1 msk matfett flytande
salt

Till servering:

sallad

Ugn: 250°

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Potatis: Borsta, skölj och dela potatisarna på längden. Lägg dem i en ugnssäker form. Pensla snittytan med matfett och salta. Rosta potatisen i mitten av ugnen, i ca 20 minuter.

2
Torka av köttet med hushållspapper. Salta och krydda med peppar och ingefära. Stek köttet i matfett i medelvarm stekpanna, ca 3 minuter per sida.

3
Dela ananasskivorna i bitar och låt dem bli varma i stekpannan. Lägg dem ovanpå köttet och servera med potatis och sallad.