Du behöver

  • 1 msk ströbröd
  • 0.75 dl lagalätt (5 % gräddmjölk från Kelda)
  • 200 g nötfärs
  • 0.5 st ägg
  • 1 tsk lökpulver
  • salt svartpeppar
  • 2 tsk matfett

Rödkålsfräs:

3 dl rödkål fint hyvlad
1 st rödlök skivad
2 tsk matfett
1.5 msk balsamicovinäger
1 tsk honung
salt svartpeppar

Till servering:

kokt potatis
persilja hackad

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Lägg ströbröd och lagalätt eller mjölk i en bunke. Låt det svälla 5 minuter.

2
Tillsätt färs, ägg, lökpulver, salt och peppar. Rör till en smidig färs och forma till biffar med vattensköljda händer. Lägg biffarna på smörpapper.

3
Stek biffarna i matfett i en medelvarm stekpanna, ca 3 minuter per sida.

4
Rödkålsfräs: Fräs rödkål och lök i matfett i en kastrull på svag värme tills kålen är mjuk. Smaksätt med balsamvinäger, honung, salt och peppar. Servera med kokt potatis och strö över persilja.