Du behöver
- 1 msk ströbröd
- 0.75 dl lagalätt (5 % gräddmjölk från Kelda)
- 200 g nötfärs
- 0.5 st ägg
- 1 tsk lökpulver
- salt svartpeppar
- 2 tsk matfett
Rödkålsfräs:
3 dl rödkål fint hyvlad
1 st rödlök skivad
2 tsk matfett
1.5 msk balsamicovinäger
1 tsk honung
salt svartpeppar
Till servering:
kokt potatis
persilja hackad
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Lägg ströbröd och lagalätt eller mjölk i en bunke. Låt det svälla 5 minuter.
2
Tillsätt färs, ägg, lökpulver, salt och peppar. Rör till en smidig färs och forma till biffar med vattensköljda händer. Lägg biffarna på smörpapper.
3
Stek biffarna i matfett i en medelvarm stekpanna, ca 3 minuter per sida.
4
Rödkålsfräs: Fräs rödkål och lök i matfett i en kastrull på svag värme tills kålen är mjuk. Smaksätt med balsamvinäger, honung, salt och peppar. Servera med kokt potatis och strö över persilja.