Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • salt svartpeppar
  • 50 g färskost
  • 1 msk basilika hackad
  • 2 skiva skinka hackad
  • 2 tsk matfett

Ostsås:

2 dl mjölk
1 msk vetemjöl
1 tsk kycklingfond konc
1 dl lagrad ost riven
salt och peppar

Till servering:

färsk tortellini kokt

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skär en ficka längs med kycklingfiléerna. Salta och peppra inuti.

2
2. Blanda samman färskost, basilika och rökt skinka. Fördela i fickorna på filéerna. Vik ihop och fäst samman med tandpetare.

3
3. Bryn filéerna i matfett i en stekpanna och lägg över i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen, i ca 25 minuter.

4
4. Ostsås: Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull. Låt koka upp och sedan sjuda 3 minuter under omrörning. Tillsätt kycklingfond och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt tortellini och skivad kycklingfilé.