Du behöver

  • 250 g vit fiskfilé skinn- och benfri
  • 1 tsk salt
  • 0.5 msk potatismjöl
  • 1 st ägg
  • 1 dl kelda lagalätt
  • vitpeppar

Kokspad:

5 dl vatten
1 msk kycklingfond konc
5 cm purjolök

Sås:

2.5 dl kokspad
1 dl kelda laga lätt
1.5 msk idealmjöl
salt och peppar
1 msk dill hackad

Servera med:

kokt potatis
gröna ärtor
morötter

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skär fisken i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Strö över salt och kör till en jämn fiskfärs. Tillsätt potatismjöl, ägg, lagalätt och lite vitpeppar, och kör till en jämn smet.

2
Koka upp vatten, fond och purjolök i en gryta. Forma små ägg av färsen med hjälp av vattensköljda skedar och lägg ner i det kokande spadet. Låt quenellerna sjuda i 3 minuter.

3
Ta upp quenellerna med en hålslev och sila ner 2 1/2 dl av kokspadet i en kastrull. Koka upp och tillsätt lagalätt och idealmjöl under vispning.

4
Smaka av såsen med salt och peppar. Lägg tillbaka quenellerna i såsen och låt dem bli varma. Lägg upp och strö över dill. Servera med kokt potatis och ärtor och morötter.