Du behöver

  • 800 g fläskfilé
  • 1 dl timjan hackad och persilja
  • citron rivet skal av 1
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar

1 msk smör eller margarin

Sås:

3 dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond
1 st vitlöksklyfta
2 tsk maizenaredning

Ugn: 200°

Till servering:

potatis rostad
haricots verts

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Putsa köttet. Blanda örter, citronskal och hackad vitlök.

2
Skär en djup skåra i köttet och fyll med örtblandningen. Vik ihop och bind med steksnöre. Krydda med salt och peppar och bryn runt om i smör.

3
Stek klart i ugn i ca 20 minuter. Låt vila i 5 minuter innan köttet skivas. Låt köttet vila i 5 minuter innan det ska skivas.

4
Koka ihop grädde, fond och hackad vitlök. Red av med maizena och smaka av med salt och peppar. Servera med rostad potatis och haricots verts.