Du behöver
- 800 g fläskfilé
- 1 dl timjan hackad och persilja
- citron rivet skal av 1
- 1 st vitlöksklyfta
- salt och peppar
1 msk smör eller margarin
Sås:
3 dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond
1 st vitlöksklyfta
2 tsk maizenaredning
Ugn: 200°
Till servering:
potatis rostad
haricots verts
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Putsa köttet. Blanda örter, citronskal och hackad vitlök.
2
Skär en djup skåra i köttet och fyll med örtblandningen. Vik ihop och bind med steksnöre. Krydda med salt och peppar och bryn runt om i smör.
3
Stek klart i ugn i ca 20 minuter. Låt vila i 5 minuter innan köttet skivas. Låt köttet vila i 5 minuter innan det ska skivas.
4
Koka ihop grädde, fond och hackad vitlök. Red av med maizena och smaka av med salt och peppar. Servera med rostad potatis och haricots verts.