Du behöver
- 600 g fläskfilé
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st lagerblad
- 3 dl vatten
- 2 dl rött vin
- 2 msk kalvfond
- 2 st morötter
- 10 st smålök
- 200 g champinjoner
- 140 g bacon
Till servering:
ris alt. potatis
sallad
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Putsa och skiva köttet. Krydda med salt och peppar och bryn på båda sidor i smör. Lägg över i en gryta.
2
Pressa i vitlöken, lägg i lagerblad och späd med vatten, vin och fond.
3
Skala och skiva morötterna och lägg i grytan. Koka i 10 minuter.
4
Skala smålökarna och fräs tillsammans med champinjonerna. Tärna baconet och stek det knaprigt.
5
Lägg ner lök, champinjoner och bacon i grytan och koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
6
Servera med ris eller potatis och en god sallad.