Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st lagerblad
  • 3 dl vatten
  • 2 dl rött vin
  • 2 msk kalvfond
  • 2 st morötter
  • 10 st smålök
  • 200 g champinjoner
  • 140 g bacon

Till servering:

ris alt. potatis
sallad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Putsa och skiva köttet. Krydda med salt och peppar och bryn på båda sidor i smör. Lägg över i en gryta.

2
Pressa i vitlöken, lägg i lagerblad och späd med vatten, vin och fond.

3
Skala och skiva morötterna och lägg i grytan. Koka i 10 minuter.

4
Skala smålökarna och fräs tillsammans med champinjonerna. Tärna baconet och stek det knaprigt.

5
Lägg ner lök, champinjoner och bacon i grytan och koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

6
Servera med ris eller potatis och en god sallad.