Du behöver
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
1 st äggula
2 msk råsocker
Fyllning:
1.5 dl vispgrädde
50 g smör
1.5 dl ljus sirap
200 g mörk choklad
Garnering:
grädde lingon
Ugn: 225°
Det här behövs till 12 bitar:
Gör så här
1
Hacka ihop pajdegens ingredienser till en smulig massa och arbeta ihop till en deg. Kavla ut degen och lägg den i en pajform med löstagbar kant, 23 cm i diameter. Låt kakan stå kallt i 30 minuter. Grädda i 10 minuter.
2
Koka upp grädde, smör och sirap, och sjud på svag värme i 10 minuter. Rör om då och då.
3
Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen i bitar. Rör om tills den smält. Låt krämen svalna något.
4
Häll krämen i pajskalet och låt stå svalt, gärna över natten så att krämen stelnar. Garnera med vispad grädde och lätt tinade lingon.