Du behöver

  • 250 g torskfilé ekologisk, fryst och halvtinad
  • vetemjöl
  • salt vitpeppar
  • 1 st ägg uppvispat
  • ströbröd
  • 2 msk matfett

Potatisuré:

400 g potatis pressad
1 dl mjölk het
2 tsk matfett
salt och peppar

Citronsås:

0.75 dl minifraiche
1 msk lättmajonnäs
1 tsk citron rivet skal
salt och peppar

Servera med:

morötter kokta

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skär fisken i drygt 1 cm tjocka skivor. Vänd skivorna i vetemjöl blandat med lite salt och vitpeppar, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd. Lägg fisken på smörpapper och låt paneringen torka en stund.

2
Värm stekpannan och lägg i matfettet. Stek fiskpinnarna på medelvärme, ca 3 minuter per sida, så att de får fin färg och är genomstekta.

3
Blanda kokt pressad potatis med het mjölk och matfett till en puré. Smaka av med salt och peppar.

4
Blanda fraiche och majonnäs till en sås. Smaka av med citronskal, salt och peppar. Servera med kokta ärtor och morötter.