Du behöver
- 2.5 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 2 msk strösocker
- 1 st äggula
- 125 g smör eller margarin
Chokladkräm:
2.5 dl mjölk
1 st ägg
2 st äggulor
1 msk vetemjöl
100 g mörk choklad
2 tsk vaniljsocker
apelsin rivet skal av 1
Garnering:
apelsinklyfta
Ugn: 200°
Det här behövs till 6 port:
Gör så här
1
Arbeta ihop mjöl, kakao, socker, äggula och smör till en deg. Kavla ut och lägg i 6 formar med löstagbar kant. Förgrädda i 15 minuter.
2
Blanda mjölk, ägg, äggulor och mjöl i en kastrull, och sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Den ska inte koka!
3
Lägg i chokladen i bitar och rör om tills den smält. Smaka av med vaniljsocker och apelsinskal.
4
Fördela krämen i formarna och grädda i 10 minuter. Garnera med apelsinklyftor och servera vispgrädde till.