Du behöver

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 msk strösocker
  • 1 st äggula
  • 125 g smör eller margarin

Chokladkräm:

2.5 dl mjölk
1 st ägg
2 st äggulor
1 msk vetemjöl
100 g mörk choklad
2 tsk vaniljsocker
apelsin rivet skal av 1

Garnering:

apelsinklyfta

Ugn: 200°

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Arbeta ihop mjöl, kakao, socker, äggula och smör till en deg. Kavla ut och lägg i 6 formar med löstagbar kant. Förgrädda i 15 minuter.

2
Blanda mjölk, ägg, äggulor och mjöl i en kastrull, och sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Den ska inte koka!

3
Lägg i chokladen i bitar och rör om tills den smält. Smaka av med vaniljsocker och apelsinskal.

4
Fördela krämen i formarna och grädda i 10 minuter. Garnera med apelsinklyftor och servera vispgrädde till.