Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 100 g vit choklad
  • 2 msk Bailey´s mint chocolate

Salsa:

1 st päron eller 2 mindre
0.5 st lime pressad saft
1 msk akaciahonung
2 msk färsk mynta hackad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten, ca 5 minuter. Koka upp grädde och socker.

2
Hacka chokladen och lägg i en skål. Slå den varma grädden över och rör tills chokladen löst sig.

3
Ta upp gelatinet och tillsätt det under försiktig omrörning. Tillsätt likören.

4
Häll upp i små glas eller portionsformar. Fyll dem endast till 2/3.

5
Dela och kärna ur päronet. Skala och skär i små tärningar. Blanda med lime, honung och mynta i en skål.

6
Låt stå svalt till serveringen. Lägg salsan ovanpå pannacottan och servera!