Du behöver
- 2 st gelatinblad
- 4 dl vispgrädde
- 2 msk strösocker
- 100 g vit choklad
- 2 msk Bailey´s mint chocolate
Salsa:
1 st päron eller 2 mindre
0.5 st lime pressad saft
1 msk akaciahonung
2 msk färsk mynta hackad
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten, ca 5 minuter. Koka upp grädde och socker.
2
Hacka chokladen och lägg i en skål. Slå den varma grädden över och rör tills chokladen löst sig.
3
Ta upp gelatinet och tillsätt det under försiktig omrörning. Tillsätt likören.
4
Häll upp i små glas eller portionsformar. Fyll dem endast till 2/3.
5
Dela och kärna ur päronet. Skala och skär i små tärningar. Blanda med lime, honung och mynta i en skål.
6
Låt stå svalt till serveringen. Lägg salsan ovanpå pannacottan och servera!