Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 3.5 dl grädde
  • 4 st passionsfrukt
  • 0.5 dl ljust muscovadosocker
  • 0.5 st vaniljstång

Dekoration:

2 st passionsfrukt

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Häll grädden i en tjockbottnad kastrull.

2
Skrapa ner passionsfruktskärnorna i grädden och tillsätt muscovadosockret.

3
Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner stång och frön i grädden.

4
Värm gräddblandningen under omrörning till strax före kokpunkten. Ta upp vaniljstången.

5
Krama ur gelatinbladen och smält dem i grädden under omrörning. Fördela blandningen i 4 portionsformar som rymmer 1 1/2 dl.

6
Täck över och låt stå kallt i minst 3 timmar. Dekorera med passionsfruktskärnor.