Du behöver
- 3 msk ströbröd
- 1 dl mjölk
- 600 g köttfärs
- 1 st ägg
- salt och peppar
- 10 cm purjolök
- 3 st äpplen
- 70 g tärnat bacon
- 4 st tomater
Ugn: 200°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Låt ströbrödet svälla i mjölken i 5 minuter. Blanda i färs, ägg, salt och peppar.
2
Strimla purjolöken fint och skala och tärna ett äpple. Fräs baconet tillsammans med purjolök och äpple.
3
Platta ut färsen till en avlång platta. Fördela fyllningen över och rulla ihop. Lägg med skarven ner i en smord form.
4
Baka i ugnen i 40 minuter. Halvera tomaterna och lägg dem runt om tillsammans med resten av äpplena i klyftor. Krydda med salt och peppar och baka i 10 minuter till.