Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 1 st vaniljstång
  • 3.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl havtornsmarmelad med äpple

Gelé:

2 st gelatinblad
1 dl vatten
0.5 dl havtornsmarmelad med äpple

Dekoration:

havtorn eller physalis

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten, ca 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädden med vaniljfrön, vaniljstång och havtornsmarmelad.

2
Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinet och smält det i grädden under omrörning. Ta bort vaniljstången.

3
Häll upp pannacottan i serveringsglas och låt stå i kylen för att stelna, ca 3 timmar.

4
Blötlägg gelatinbladen till gelén i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp vatten och havtornsmarmelad. Krama ur och låt gelatinbladen smälta i blandningen.

5
Låt gelén kallna tills den blivit trögflytande. Häll gelén över pannacottan och låt den stå kallt till serveringen. Dekorera med havtorn eller physalis.