Du behöver
- 2 st gelatinblad
- 1 st vaniljstång
- 3.5 dl vispgrädde
- 0.5 dl havtornsmarmelad med äpple
Gelé:
2 st gelatinblad
1 dl vatten
0.5 dl havtornsmarmelad med äpple
Dekoration:
havtorn eller physalis
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten, ca 5 minuter. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädden med vaniljfrön, vaniljstång och havtornsmarmelad.
2
Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelatinet och smält det i grädden under omrörning. Ta bort vaniljstången.
3
Häll upp pannacottan i serveringsglas och låt stå i kylen för att stelna, ca 3 timmar.
4
Blötlägg gelatinbladen till gelén i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp vatten och havtornsmarmelad. Krama ur och låt gelatinbladen smälta i blandningen.
5
Låt gelén kallna tills den blivit trögflytande. Häll gelén över pannacottan och låt den stå kallt till serveringen. Dekorera med havtorn eller physalis.