Du behöver

  • 300 g mandelmassa
  • 3 st ägg
  • 3 msk kakao
  • 6 st gelatinblad
  • 150 g vit choklad
  • 6 dl vispgrädde
  • 3 st äggulor
  • 2 msk vatten
  • 150 g ljus choklad
  • 150 g mörk choklad

Garnering:

hallon frysta, lätt tinade hallon
25 g mörk choklad

Ugn: 200°

Det här behövs till 10–12 bitar:

Gör så här

1
Riv mandelmassan i en skål och rör i äggen ett i taget. Sikta i kakaon och blanda till en smet. Kläm fast ett bakpapper i botten på en form med löstagbar kant. Smörj kanterna, bred ut smeten i formen och grädda i 15 minuter. Låt kallna.

2
Ta bort formens kant och fäst en remsa med overheadfilm runt kakan. Det går bra med bakplåtspapper också.

3
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Smält den vita chokladen i ett vattenbad och låt svalna något. Vispa 2 dl av grädden.

4
Rör ner 1 äggula och vattnet i chokladen. Ta upp och smält två av gelatinbladen på svag värme och rör ner i chokladen. Vänd ner i den vispade grädden. Bred moussen på chokladbottnen och låt stå kallt i 1 timme.

5
Gör den ljusa och den mörka moussen på samma sätt, fast utan vatten. Låt stelna 1 timme mellan varje. Låt hela tårtan stå kallt i 3 timmar. Garnera med hallon och hyvlad choklad.