Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
0.5 dl strösocker
125 g smör eller margarin
1 st ägg

Fyllning:

1 st stor burk persikohalvor 825 g
3 st ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 msk vetemjöl
2 dl crème fraîche
0.5 dl mandelspån

Ugn: 225°

Det här behövs till 6–8 port:

Gör så här

1
Blanda mjöl och socker, och finfördela smöret häri. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Kavla ut och lägg degen i en pajform. Låt stå kallt i 30 minuter. Grädda pajskalet i 10 minuter.

3
Låt persikorna rinna av väl. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vaniljsocker, kanel, mjöl och crème fraiche.

4
Lägg persikorna i formen och häll över smeten. Strö på mandelspån och grädda i ca 25 minuter. Servera med grädde.