Du behöver
- 150 g smör
- 3 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 st ägg
- 2 dl vetemjöl
Tryffel:
2 dl vispgrädde
25 g smör
200 g mörk choklad
Ugn: 175°
Det här behövs till 10-12 pers:
Gör så här
1
Smält smöret i en stor kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner socker, kakao och vaniljsocker.
2
Tillsätt äggen ett i taget och till sist vetemjölet. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
3
Grädda i 20 minuter. Låt kakan kallna. Koka upp grädde och smör. Ta från värmen.
4
Bryt sönder chokladen i mindre bitar i förpackningen. Lägg ner i grädden och rör tills den smält.
5
Ställ in i kylen och låt den halvstelna. Det går ganska fort så titta efter 30 minuter. Bred tryffeln över bottnen och låt stelna i kyl.
6
Garnera med physalis, kiwi, passionsfrukt och carambole eller silverkulor.