Du behöver
- 50 g smör rumsvarmt
- 0.5 msk strösocker
- 1 krm salt
- 0.75 dl parmesanost riven
- 1.25 dl vetemjöl
Dekoration:
parmesanost riven
solroskärnor
Ugn: 175º
Gör så här
1
Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt salt, ost och mjöl, och vispa på låg fart tills du får en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken.
2
Ta upp degen på köksbänken. Rulla ut den till en rulle, ca 3 cm tjock. Vira in den i plastfolie och låt den ligga i kylen i ca 2 timmar.
3
Skär upp degrullen i knappt 1/2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över riven ost och solroskärnor.
4
Baka mitt i ugnen, ca 10 minuter. Låt sedan kakorna svalna på plåten. Servera kexen till mousserande cava.