Du behöver
- pofiber
- 2 dl glutenfri mjölmix
- 0.5 dl kakaopulver
- 1.5 tsk bakpulver
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 0.5 dl flytande fett
- 1 dl vatten
Fyllning och glasyr:
1 dl flytande fett
1.5 dl mjölk eller kaffegrädde
4 msk strösocker
1.33 msk glutenfri mjölmix
4 msk kakao
3 msk punsch eller sherry
Till garnering:
apelsinskal strimlat
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Smörj en kakform, 1 1/2 l, och bröa med pofiber eller glutenfritt ströbröd.
2
Blanda mjölmix, kakao och bakpulver. Vispa äggen med sockret till en luftig massa.
3
Blanda fett och vatten, och tillsätt detta tillsammans med de torra ingredienserna i äggsmeten. Rör om så att ingredienserna blandas, men inte mer.
4
Skrapa ned smeten i kakformen och grädda i 35–40 minuter på andra falsen nedifrån. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den.
5
Blanda ingredienserna (utom punschen) till fyllning och glasyr i en kastrull. Låt koka upp under omrörning tills blandningen tjocknar. Låt svalna av innan du tillsätter punsch eller vin.
6
Dela kakan och bred hälften av punschsmeten mellan bottnarna. Lägg samman och bred resten av smeten ovanpå. Garnera med skalstrimlorna. Låt kakan stå, gärna till nästa dag.