Du behöver

  • 1.5 st apelsiner 1-2 stycken
  • 1 msk majsstärkelse Maizena
  • 1 st äggula
  • 1 dl strösocker 1/2 + 1/2 dl
  • 3 st äggvitor

Dekoration:

florsocker

Ugn: 200º

1–2 apelsiner

Gör så här

1
Smörj och sockra 4 suffléformar som rymmer ca 1 1/2 dl.

2
Tvätta och riv skalet av en apelsin. Pressa ur 1 dl saft.

3
Vispa ut majsstärkelse i apelsinsaften i en tjockbottnad kastrull. Blanda ner äggulan och 1/2 dl strösocker. Sjud till en tjock kräm under ständig vispning på svag värme. Låt krämen kallna i ett vattenbad.

4
Vispa upp vitorna till skum. Tillsätt resten av sockret, 1/2 dl, lite i?taget och fortsätt vispa till en marängsmet.?

5
Blanda ner en tredjedel av marängsmeten i krämen och vänd sedan?ner resten.

6
Fördela smeten i formarna. Stryk formarna släta på ytan och dra med tummen runt innerkanten, så att inte rester av sufflésmeten hindrar?suffléerna att lyfta sig.?

7
Grädda på nedersta falsen i ugnen, ca 12 minuter. Pudra suffléerna med florsocker och?servera genast.


Kommentar:
Du kan också ställa in de fyllda suffléformarna i?frysen och sedan grädda dem direkt från frysen. De behöver då några?minuter extra i ugnen.

Öppna inte ugnsluckan medan suffléerna gräddas! Och låt gästerna vänta på suffléerna, inte tvärtom.