Du behöver
- 1.5 st apelsiner 1-2 stycken
- 1 msk majsstärkelse Maizena
- 1 st äggula
- 1 dl strösocker 1/2 + 1/2 dl
- 3 st äggvitor
Dekoration:
florsocker
Ugn: 200º
1–2 apelsiner
Gör så här
1
Smörj och sockra 4 suffléformar som rymmer ca 1 1/2 dl.
2
Tvätta och riv skalet av en apelsin. Pressa ur 1 dl saft.
3
Vispa ut majsstärkelse i apelsinsaften i en tjockbottnad kastrull. Blanda ner äggulan och 1/2 dl strösocker. Sjud till en tjock kräm under ständig vispning på svag värme. Låt krämen kallna i ett vattenbad.
4
Vispa upp vitorna till skum. Tillsätt resten av sockret, 1/2 dl, lite i?taget och fortsätt vispa till en marängsmet.?
5
Blanda ner en tredjedel av marängsmeten i krämen och vänd sedan?ner resten.
6
Fördela smeten i formarna. Stryk formarna släta på ytan och dra med tummen runt innerkanten, så att inte rester av sufflésmeten hindrar?suffléerna att lyfta sig.?
7
Grädda på nedersta falsen i ugnen, ca 12 minuter. Pudra suffléerna med florsocker och?servera genast.
Du kan också ställa in de fyllda suffléformarna i?frysen och sedan grädda dem direkt från frysen. De behöver då några?minuter extra i ugnen.
Öppna inte ugnsluckan medan suffléerna gräddas! Och låt gästerna vänta på suffléerna, inte tvärtom.