Du behöver

  • 50 g smör
  • 1 tsk curry
  • 1 l vatten
  • 1.5 st buljongtärningar eller kycklingbuljong
  • 1 st purjolök dm
  • 1 st gul lök
  • 3.5 st morötter ganska stora
  • 1 st kålrot
  • 1 st selleri liten bit
  • 6.5 st potatis
  • 1 pkt philadelphiaost 200 g
  • 1 st gröna ärtor
  • persilja

Det här behövs till 4-5 personer :

Gör så här

1
Smält smöret i en gryta. Lägg i currun och rör om.
Skär purjolöken och den gula löken i strimlor och lägg i grytan, rör om.

2
Skala morötterna till “slantar”
och kålroten i ganska små bitar. Häll över 1 liter vatten och lägg i buljongtärningarna
koka tills allt är nästan mjukt.

3
Skala potatisen och skiva den,
Lägg i den i soppan i ca 10 minuter, eller tills potatisen känns färdig

4
Rör i ett paket philadelfiaost i soppan tills den smälter.
Lägg därefter i en tekopp med gröna djupfrysta ärtor som fär tina upp i den.

5
Garnera med persilja vid serveringen
Servera med vitt bröd och smör till detta