Du behöver
- 50 g smör
- 1 tsk curry
- 1 l vatten
- 1.5 st buljongtärningar eller kycklingbuljong
- 1 st purjolök dm
- 1 st gul lök
- 3.5 st morötter ganska stora
- 1 st kålrot
- 1 st selleri liten bit
- 6.5 st potatis
- 1 pkt philadelphiaost 200 g
- 1 st gröna ärtor
- persilja
Det här behövs till 4-5 personer :
Gör så här
1
Smält smöret i en gryta. Lägg i currun och rör om.
Skär purjolöken och den gula löken i strimlor och lägg i grytan, rör om.
Skär purjolöken och den gula löken i strimlor och lägg i grytan, rör om.
2
Skala morötterna till “slantar”
och kålroten i ganska små bitar. Häll över 1 liter vatten och lägg i buljongtärningarna
koka tills allt är nästan mjukt.
och kålroten i ganska små bitar. Häll över 1 liter vatten och lägg i buljongtärningarna
koka tills allt är nästan mjukt.
3
Skala potatisen och skiva den,
Lägg i den i soppan i ca 10 minuter, eller tills potatisen känns färdig
Lägg i den i soppan i ca 10 minuter, eller tills potatisen känns färdig
4
Rör i ett paket philadelfiaost i soppan tills den smälter.
Lägg därefter i en tekopp med gröna djupfrysta ärtor som fär tina upp i den.
Lägg därefter i en tekopp med gröna djupfrysta ärtor som fär tina upp i den.
5
Garnera med persilja vid serveringen
Servera med vitt bröd och smör till detta
Servera med vitt bröd och smör till detta