Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 1 st ägg vispat

Fyllning:

1 st ansjovisfiléer liten burk
2 st ägg kokta och hackade
2 st schalottenlökar hackade
0.5 dl gräddfil
2 msk dill hackad
salt peppar

Servera med:

dill
grönsallad
tomater romantica

Ugn: 225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Rulla ut smördegen och ta ut 8 cirklar med ett mått, ca 8 cm i diameter. I fyra av dem tar du ut mindre cirklar, ca 5 cm i diameter, så att du får ringar.

2
Lägg de stora, hela cirklarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med ägg. Lägg de fyra ringarna ovanpå och tryck fast dem. Pensla med ägg. Lägg även de fyra små cirklarna på plåten och pensla med ägg.

3
Grädda i mitten av ugnen, ca 8 minuter, tills de fått fin färg. Låt dem svalna på galler.

4
Hacka ansjovisfiléerna och blanda med ägg, lök, gräddfil och dill. Smaka av med salt och peppar. Fyll krustaderna med ansjovisröran.

5
Lägg de små cirklarna som lock ovanpå fyllningen. Dekorera med dill, sallat och tomater.