Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 175 g pepparkakor

Fyllning:

0.5 g saffran (1 kuvert)
1 st sockerbit
500 g kesella gourmet
1 dl strösocker
4 st ägg

Ugn: 200°

Det här behövs till 10 bitar:

Gör så här

1
Smält smöret och krossa pepparkakorna, gärna i matberedare. Blanda smör och pepparkakssmulor.

2
Lägg ett bakpapper i botten av en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna i formen och låt den stå kallt i 30 minuter.

3
Stöt saffranet med en sockerbit i en mortel. Rör ihop kesella, saffran och socker.

4
Vispa i äggen ett i taget och häll smeten i formen. Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna och stå i kyl i minst 2 timmar före servering så att den stelnar. Servera med frukt eller bär.