Du behöver
- 2.5 st gelatinblad
- 5 dl vispgrädde
- 1 st saffran (0,5 g)
- 1 st sockerbit
- 0.5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 st päron inte för mjuka
- 2 dl rött vin
- 1.5 dl strösocker
- 1 st kanelstång
- 1 st stjärnanis
- apelsin skal från 1
Gör så här
1
Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten. Låt dem ligga i 5 minuter.
2
Koka upp grädde, saffran stött med en sockerbit och socker. Ta från värmen.
3
Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Tillsätt vaniljsocker och häll upp i serveringsglas. Låt stelna i kyl i minst 4 timmar.
4
Skala och tärna päronen. Koka upp vin, socker, kryddor och apelsinskal. Låt sjuda i 10 minuter.
5
Lägg i päronen och koka tills de är mjuka, ca 7 minuter. Låt päronen dra i lagen i minst 4 timmar. Fördela sedan i glasen och servera.
Precis som pannacottan kan päronen förberedas dagen innan. Lägg sedan ihop vid serveringen.