Du behöver

  • 2.5 st gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 st saffran (0,5 g)
  • 1 st sockerbit
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 st päron inte för mjuka
  • 2 dl rött vin
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 st kanelstång
  • 1 st stjärnanis
  • apelsin skal från 1

Gör så här

1
Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten. Låt dem ligga i 5 minuter.

2
Koka upp grädde, saffran stött med en sockerbit och socker. Ta från värmen.

3
Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Tillsätt vaniljsocker och häll upp i serveringsglas. Låt stelna i kyl i minst 4 timmar.

4
Skala och tärna päronen. Koka upp vin, socker, kryddor och apelsinskal. Låt sjuda i 10 minuter.

5
Lägg i päronen och koka tills de är mjuka, ca 7 minuter. Låt päronen dra i lagen i minst 4 timmar. Fördela sedan i glasen och servera.


Kommentar:
Precis som pannacottan kan päronen förberedas dagen innan. Lägg sedan ihop vid serveringen.