Du behöver
- 50 g jäst (1 pkt)
- 100 g smör
- 5 dl mjölk
- 250 g kesella lätt
- 1 st ägg
- 2 st saffran (1 g)
- 1 st sockerbit
- 1.5 dl strösocker
- 0.5 tsk salt
- vetemjöl ca 16 dl
- russin
- ägg att pensla med
Ugn: 225°
Det här behövs till 50 hjärtan och 30 lussebullar:
Gör så här
1
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll degspadet över jästen och rör tills den löser sig.
2
Tillsätt kesella, ägg, saffran som stötts med en sockerbit, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut tunt och ta ut 50 små hjärtan med ett mått. Gör bullar av resten.
4
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Tryck ner russin och pensla med uppvispat ägg. Grädda i 6 minuter.