Du behöver

  • 2 dl quinoa röd
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 2 st schalottenlökar
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 35 g sallat blandad
  • 100 g fetaost
  • 2 st granatäpple
  • 1 dl hackad persilja

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Koka grynen i buljongen enligt förpackningens anvisningar. Skala, dela och skiva löken och skär svampen i bitar.

2
Fräs lök och svamp i smör tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar.

3
Lägg upp sallat och quinoan blandad med svamp och lök. Smula över fetaosten.

4
Gröp ur granatäpplekärnorna och strö över tillsammans med persiljan. Servera med parmalindad lårfilé.


Kommentar:
Rulla granatäpplet mot bordet och dela det på mitten. Pilla ur kärnorna, men ta bort mellanväggarna för de är beska.