Du behöver
- 2 dl quinoa röd
- 0.5 st grönsaksbuljongtärning
- 4 dl vatten
- 2 st schalottenlökar
- 150 g champinjoner
- 2 msk smör eller margarin
- salt och peppar
- 35 g sallat blandad
- 100 g fetaost
- 2 st granatäpple
- 1 dl hackad persilja
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Koka grynen i buljongen enligt förpackningens anvisningar. Skala, dela och skiva löken och skär svampen i bitar.
2
Fräs lök och svamp i smör tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar.
3
Lägg upp sallat och quinoan blandad med svamp och lök. Smula över fetaosten.
4
Gröp ur granatäpplekärnorna och strö över tillsammans med persiljan. Servera med parmalindad lårfilé.
Rulla granatäpplet mot bordet och dela det på mitten. Pilla ur kärnorna, men ta bort mellanväggarna för de är beska.