Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 1/2-1 st purjolök
  • 11 st champinjoner (färska)
  • 1 st salsa (350 g), medium
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl riven ost mager 12%
  • olja
  • matfett
  • svartpeppar kött- och grillkrydda

Gör så här

1
Skölj och skiva purjolöken. Ansa och dela champinjonerna i fyra halvor. Woka i olja, krydda med svartpeppar. Lägg över i smörad ugnsform.

2
Skär kycklingfilén i bitar. Stek lätt, krydda med kött- och grillkrydda. Lägg i formen.

3
Blanda salsa med créme fraiche och häll i formen. Fördela riven ost överst.

4
Gratinera i ugn 200 grad, 30-40 minuter.
Servera med pasta, t.ex. tagliatelle eller penne.