Du behöver
- 7 dl vetemjöl
- 4 dl grahamsmjöl
- 2 dl grovt rågmjöl
- 1 tsk salt
- 1.5 dl solrosfrön
- 0.5 dl linfrön
- 1.5 dl fikon torkade
- 1 dl russin
- 2 dl hasselnötter
- 2 tsk bikarbonat
- 1 l filmjölk
- 2 dl sirap mörk
Ugn: 175°
Gör så här
1
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågmjöl, salt, solrosfrön och linfrön i en skål.
2
Hacka fikonen grovt och skär bort stjälkfästet. Blanda ner i mjölet tillsammans med russin, nötter och bikarbonat.
3
Rör i filmjölk och sirap, och blanda till en kletig smet. Klicka i två smorda formar, 1 1/2 l.
4
Grädda i ca 1 1/2 timme. Stjälp upp bröden och låt dem svalna inlindade i handdukar i minst 4 timmar.