Du behöver
- 5 dl vetemjöl
- 200 g smör
- 1 dl strösocker
- 2 msk päronkonjak Xanté
Ugn: 200°
Gör så här
1
Lägg mjöl, smör i bitar och socker i skålen till matberedaren med kniven monterad. Tillsätt päronkonjak och kör tills du fått en smidig deg.
2
Ta upp degen ur skålen och låt den vila i en plastpåse i kylen minst 1 timme, gärna över natten.
3
Dela degen i 2 bitar och sedan varje bit i 25 delar. Rulla ut dem till smala längder. Dela dem på mitten till två längder och sno längderna om varandra, ca 12 cm långa.
4
Forma till kransar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
5
Grädda kakorna mitt i ugnen, ca 10 minuter. Låt kakorna kallna på bakgaller.
Får degen vila i kylen blir den fastare i konsistensen och går lättare att rulla ut smala längder. Allra bäst blir det om den får vila över natten. Låt den del av degen som väntar på utbakning ligga i kylen.