Du behöver
- 175 g smör eller margarin
- 3 dl strösocker
- 3 st ägg
- 1.5 dl grädde
- 4.5 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 msk kakao
- 1 msk apelsinmarmelad
Ugn: 200°
Det här behövs till 12 bitar:
Gör så här
1
Rör smör och socker poröst. Dela äggen i gulor och vitor, och rör ner gulorna i smeten tillsammans med grädden.
2
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, och rör ner i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum.
3
Rör ner hälften av dem i den ganska hårda smeten. Vänd sedan ner resten av vitorna.
4
Blanda 1/3 av smeten med kakao och resten med apelsinmarmelad. Klicka hälften av den ljusa smeten i en smord och bröad form, 1 1/2 l.
5
Lägg på den mörka smeten och avsluta med resten av den ljusa. Dra med en gaffel genom smeten och grädda i 1 timme.
Låt kakan vila 10 minuter i formen innan den stjälps upp.